Sunday, 18 March 2012

Kisah aku yang Noob ~

Salam hepi .. 

Akhirnya penantian ku selama ni berakhir. Setelah bermacam macam halangan , janji palsu , sumber kewangan , dilemma yg gilagila dapat juga aku beli gajet impian Nikon d5100. Sebelum ni aku biasa guna kamera digital biasa saja , brand Lumix kalo tak silap ..

                                                            at the heart of the image


Sebelum beli benda Nikon ni  macammacam review aku suda cari dr Website,majalah,pengalaman kawan dan macam macam lg laa. Sebelum ni cadang mau ambil Nikon d3100, tapi atas nasihat kawan aku decide la ambil Nikon d5100. Ada juga kawan yang cadangkan untuk ambil Nikon D7000 tp aku rasa aku belum mampu untuk nyaa. Haha

 *Tenkiu buat smua org sekeliling aku  yg memberi dorongan utk buat hobi baru ni .. 

 
Aku beli kamera ni di kedai My Photo Sandakan.  Kalau dtg kedai tu cari saja Mr Jackie , bole deal lg tu dengan dia untuk dapatkan  free gift. (Yala kamera harga mahal kan ? mesti la mintak free gift) .. Runding dia sehabis boleh !


Nikon d5100 ni merupakan dslr entry level yg sesuai untuk orang orang noob macam aku ni. Setakat ni aku guna kitlense saja. (nanti la aku beli lense 55-105 , ganass !) .. Aku masi lagi dalam proses meng-EXPLORE dan menge-TEST function yang ada dalam Nikon d5100  ni. Ilmu masi cetek lagi , TUNJUK AJAR KU SIFUU ~

                                                   abah aku ter-interframe pulakk :)

Berkenaan spesifikasi kamera ni korang boleh la GOOGLE  sendiri . Tapi pa yang pasti , Nikon d5100 memang superb !!  Ok done.


# kisah benar dari seorang noob





No comments:

Post a Comment